Info voor toekomstige leerlingen

Welkom, nieuwe leerling! Hier vind je alle nuttige informatie, filmpjes en weetjes over onze school op één plaats!

Alles wat je moet weten over College Hagelstein op een rijtje…

Op deze pagina vinden nieuwe leerlingen en hun ouders alle nuttige en belangrijke informatie. Heb je toch nog een vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Welkom op College Hagelstein! Benieuwd wat we allemaal te bieden hebben? In deze rubriek vind je onder meer onze jaarlijkse infobrochure, een infographic en een presentatie van onze coördinator van de 1ste graad. Mevr. Tine Lenaerts neemt je in een filmpje mee voor een digitale rondleiding door onze school.

We stellen graag onze Talentmodules in de 1ste graad aan je voor. Filmpjes, lessentabellen, een greep uit onze projecten en wedstrijden en meer!

Overtuigd? Via deze delen van deze pagina kom je precies te weten hoe je kan starten in het 1ste jaar van College Hagelstein op 1 september.


Maak kennis met
Jouw Warm College

Krijg hier een sfeerbeeld van onze school

Hallo, nieuwe leerling! Mogen wij ons even voorstellen? Van harte welkom op College Hagelstein: jouw Warm College en springplank naar hogeschool en universiteit. Aan de hand van onze filmpjes, onze brochure en infographic kan je proeven van onze school in het groen!

Digitale rondleiding

Een kijkje achter de schermen van onze school.

360°-rondleiding

Op eigen tempo rondkijken op ons Warm College? Bekijk onze 360°-rondleiding.

Brochure

Bekijk onze nieuwe brochure hiernaast of download ze hieronder. Ontvang je liever een papieren exemplaar? Vraag ze via info@collegehagelstein.be aan.

Presentatie

Wij brengen onze presentatie naar jou! Je vindt hier meer uitleg over onze school, gebracht door mevr. Kathleen De Winter, pedagogisch coördinator van de eerste graad.

College Hagelstein in cijfers

College Hagelstein bouwt aan jouw toekomst! Wist je dat we volop bezig zijn met allerlei bouwprojecten zoals het Science lab en spliksplinternieuwe open leercentra? We lichten graag een tipje van de sluier op!


Onze troeven

Opgroeien in een groene omgeving, talentmodules en uitdaging op maat, CLIL, …
Ontdek hier waarom College Hagelstein de moeite waard is!


Ontdek ons studieaanbod

Ontdek onze talentmodules in de 1ste graad

Wil jij je talenten op een uitdagende manier ontdekken en ontwikkelen in een dynamische en innovatieve leeromgeving waar je ook met projecten leert? Dan is College Hagelstein dé school voor jou! 

We bieden in de 1ste graad naast een stevig pakket basisvorming ook vier talentmodules aan: 

Talentmodule Latijn

Hou je van verhalen en geschiedenis? Heb je een sterk redeneervermogen en een rijke verbeelding? Heeft taal geen geheimen voor jou? Dan is onze talentmodule Latijn vast iets voor jou!

Talentmodule STEM

Talent voor wiskunde en wetenschappen? Altijd op zoek naar het ‘hoe‘ en ‘waarom‘? Sterk in computationeel en logisch denken? Dan is onze talentmodule STEM je op het lijf geschreven!

Talentmodule Taal en media

Dol op Frans, Nederlands en Engels? Een kei in spreken, luisteren, lezen en schrijven? Spreek je vloeiend de taal van de (sociale) media? Dan voel je zeker thuis in onze talentmodule Taal en media!

Talentmodule Economie

Ben je geïnteresseerd in hoe bedrijven winst kunnen maken? Wil je weten hoe de prijs van jouw zakje chips of game bepaald wordt?

Wil je zelf proberen een product te verkopen of een evenement te organiseren?

Dan is onze talentmodule Economie jou op het lijf geschreven!

Uniek: les op maat van elke leerling

Uitdaging op maat

We gaan in het eerste jaar op zoek naar wat jou uitdaagt in het vak Frans, wiskunde of Nederlands. Je leraren begeleiden je om telkens opnieuw over je eigen lat te springen.
Kies je voor Latijn? Dan krijg je als extra uitdaging STEM-projecten en ICT-uitdagingen aangeboden.
We hebben aandacht voor “Leren Leren” en digitale competenties.

  

Latijn met STEM

Kies je voor Latijn? Dan krijg je als extra uitdaging STEM-projecten en ICT-uitdagingen aangeboden.
We hebben daarnaast ook aandacht voor “Leren Leren” en digitale competenties.

  

Keuzevak in het 2de jaar

In het 2de jaar kan je proeven van economie, sport of ICT als voorbereiding op je studiekeuze naar de hogere jaren. 

  

CLIL @ College Hagelstein

Een extra uitdaging, die vind je zeker in CLIL: Content and Language Integrated Learning. Je volgt een vak in een vreemde taal en krijgt zo zowel de vakinhoud als de taal onder de knie. Durven spreken in een vreemde taal wordt jouw uitdaging!

Na de 1ste graad

Ons studieaanbod in de 2de en 3de graad spitst zich toe op de studiedomeinen Economie, Wiskunde, Moderne talen, Wetenschappen en Latijn. Al onze studierichtingen vormen een excellente voorbereiding op hogeschool en universiteit.

We dagen onze masters in spe graag uit met allerlei Olympiades, projecten en wedstrijden zoals de Wiskunde Olympiade, Geo-Olympiade, Ken-je-klassiekenquiz, Sci-Tech Challenge, wedstrijd voor mini-ondernemingen, ICT-Olympiade… Zo bieden we onze leerlingen de mogelijkheid om uit te blinken in hun talenten en zich te meten met anderen. En dat doen we goed: in ons nieuws krijg je een mooi beeld van de successen van onze leerlingen!

Springplank naar hogeschool en universiteit

College Hagelstein biedt een excellente voorbereiding op het hoger onderwijs in al haar studierichtingen. Benieuwd wat oud-leerlingen te zeggen hebben over hun schoolloopbaan bij College Hagelstein?


Talentmodule Latijn

Iets voor jou?

Een leerling die voor Latijn kiest, is niet in één hokje te stoppen: je houdt van taal, wetenschappen, wiskunde én geschiedenis. Als beginner in de Latijnse taal ben je niet bang van een uitdaging. De Latijnse taal kan je namelijk vergelijken met een puzzel of een ingewikkelde knoop die je beetje bij beetje ontwart. Geduld en doorzettingsvermogen komen zéker ook van pas. Je houdt van verhalen en je leest graag? Ideaal! We heten je welkom in een spannende wereld vol wraaklustige goden en godinnen, stoere helden, dappere heldinnen en mythische wezens.

Nieuw! Latijn met STEM!

Een leerling die voor Latijn kiest, is niet in één hokje te stoppen: je houdt van taal, wetenschappen, wiskunde én geschiedenis. Als beginner in de Latijnse taal ben je niet bang van een uitdaging. De Latijnse taal kan je namelijk vergelijken met een puzzel of een ingewikkelde knoop die je beetje bij beetje ontwart. Geduld en doorzettingsvermogen komen zéker ook van pas. Je houdt van verhalen en je leest graag? Ideaal! We heten je welkom in een spannende wereld vol wraaklustige goden en godinnen, stoere helden, dappere heldinnen en mythische wezens.

Op het programma

De lessen Latijn vertrekken altijd vanuit een verhaal. We gaan op avontuur met Hercules of de monsterlijke Minotaurus!
Om de verhalen te kunnen lezen en begrijpen, moeten we natuurlijk ook de taal leren. Net zoals bij de moderne talen leren we nieuwe woorden en bestuderen we hoe een Latijnse zin in elkaar zit. Studeren en geheugen trainen horen er uiteraard bij. Jouw leraren kennen hiervoor de beste trucjes en zetten je graag op weg. Natuurlijk gaan we op onderzoek naar hoe de Romeinen leefden. Wie wil er nu niet graag alles weten over Romeinse goden, wagenrennen en gladiatoren?

Jouw toekomst

In de 2de graad kan je alle richtingen uit. Voel je je thuis in Latijn, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad in de studierichting Latijn. Je kan ook één van de andere richtingen kiezen die we aanbieden.

In de 3de graad kan je onder andere kiezen voor Latijn-wetenschappen-wiskunde, een combinatie van Latijn én stevige wiskunde én wetenschappen als excellente voorbereiding op universitaire studies zoals geneeskunde.

Heel wat uitstappen en activiteiten gaan door in het kader van de lessen Latijn: het 2de en 3de jaar bezoekt het archeologisch park in Xanten, er is de tweedaagse naar Trier, exclusief voor onze Latinisten van het 4de jaar. We nemen ook deel aan de Ken-je-klassiekenquiz, een internationale wedstrijd voor Latijn en Grieks waar ons afgevaardigd team zich al 2 jaar op rij wist te kwalificeren voor de finale en we ook al de winst konden wegkapen! Je kan de beker komen bewonderen op school.


Talentmodule STEM

Iets voor jou?

Ben je geboeid door de wondere wereld van wiskunde en wetenschap? Keek je altijd uit naar de lesthema’s wetenschap en techniek in wereld-oriëntatie? Stel je vaak vragen als: ‘Hoe kan dit, en waarom?’. Wil je graag veel onderzoeken? Dan is de talentmodule STEM geknipt voor jou! STEM staat voor wetenschappen (Science), ICT (Technology), techniek (Engineering) en wiskunde (Mathematics). Je krijgt 4 uur extra STEM-vakken, geïntegreerd in STEM-projecten.

Op het programma

Je verzamelt gegevens, analyseert en observeert, denkt na, overlegt in team en stuurt je experiment bij. Je maakt een escape room met je klas en daagt een andere klas uit om te ontsnappen. JE leert vectortekenen op je laptop om ontwerpen te maken voor de lasercutter. Je bouwt toren en bruggen van papier om de stabiliteit ervan te testen. Je leert robots programmeren met Lego Mindstorms en nog veel meer.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad STEM kan je alle kanten uit. Voel je je thuis in STEM, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor de studierichting Natuurwetenschappen met sport of STEM. Alle andere richtingen zijn ook nog mogelijk, behalve richtingen met Latijn. 

In de 3de graad kan je kiezen voor een studierichting met een stevig pakket wetenschappen of STEM zoals Informatica- en communicatiewetenschappen of Wetenschappen-wiskunde als excellente voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit.


Talentmodule Taal en media

Iets voor jou?

Heb je feeling voor talen en ben je erg creatief met taal? Hou je van toneel, film, lezen, cultuur en actualiteit? Wil je je graag verdiepen in nieuwe media, ook sociale media? Kriebelt het als we je vertellen dat je zelf met filmpjes, laptops, Pinterest, Writereader, Instagram en allerlei andere apps aan de slag mag gaan? Dan is onze talentmodule Taal en media echt iets voor jou.

Op het programma

Je krijgt allerlei uitdagende projecten voorgeschoteld in de verschillende taalvakken: je speelt toneel, blogt of mailt in het Nederlands, Frans of Engels. Je maakt een website over onze school in het Engels en blogt over je ‘tiny happy things’. In het Frans mag je je dan weer uitleven op een instagrampagina. Je kijkt Franse film en speelt je favoriete scène na. In het project Nederlands maak je een eigen prentenboek met writereader en leest het voor aan kleutertjes.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad Taal en media kan je nog alle kanten uit. Voel je je thuis in Taal en media, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor de studierichting Moderne talen. Alle andere studierichtingen zijn ook nog mogelijk, behalve Latijn.

In de 3de graad kan je kiezen voor een studierichtingen met de component talen zoals Moderne talen, Economie-Moderne talen of Moderne talen-wetenschappen.
Deze richtingen zijn een excellente voorbereiding op hogeschool en universiteit.


Digitaal aanmelden en inschrijven

Wil je op 1 september 2022 starten in het eerste jaar in College Hagelstein?

Dan kan je jouw keuze voor onze school kenbaar maken door digitaal aan te melden via aanmelden.school tussen maandag 28 maart 2022 en maandag 25 april 2022.


Praktisch

Jouw schooldag

Benieuwd hoe een schooldag op College Hagelstein eruit ziet?

Middagmaal

Middagactiviteiten

Onze school organiseert heel wat middagactiviteiten zoals de schoolband, het goede doelenteam, knutselatelier, sport, … Er is voor elk wat wils! Zo leer je misschien nieuwe vrienden kennen en hoef je je niet te vervelen op de speelplaats.

Schoolrestaurant

De firma Scolarest bereidt verse maaltijden in onze keuken. We hebben een modern en goed uitgerust schoolrestaurant waar je lekkere warme maaltijden, soep, snacks, belegde broodjes, salades, fruit en dessertjes kan verkrijgen. Vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan natuurlijk ook je eigen lunchpakket meebrengen. Je betaalt met een persoonlijke kaart.

Studeren op school

Avondstudie

De lessen eindigen om 15.45 uur. Je kan van 16.00 tot 17.30 uur terecht in de gratis avondstudie. Je kan er je taken maken en rustig studeren.
Tijdens de examens kan je in de namiddag op school studeren tot 15.45 uur.

Inhaalles

Was je ziek of kan je nog extra uitleg gebruiken over leerstof van de hoofdvakken, dan kan je na schooltijd terecht in de inhaalles.

Huiswerkklas

Indien nodig kunnen de leerlingen van de 1ste graad terecht in de huiswerkklas voor begeleiding bij het studeren

Zo bereik je College Hagelstein

Je kan College Hagelstein makkelijk en veilig met de fiets, de auto en het openbaar vervoer bereiken. Verkeersveiligheid dragen we erg hoog in het vaandel, daarom organiseren we acties en projecten zoals de Verkeersweek en Fluoactie.

Wij zijn er voor jou

Heel wat mensen zetten zich dagelijks meer dan 100% in om onze school aangenaam, leerrijk en boeiend te maken! Het eerste aanspreekpunt voor ouders en leerlingen is de klassenleraar die de leerlingen van zijn klas coacht en aanmoedigt. Je kan met vragen of problemen ook terecht bij onze interne leerlingenbegeleiders. Mevrouw De Winter, pedagogisch coördinator, volgt in nauw overleg met de directie, de klassenleraren en de leerlingenbegeleiders alle leerlingen van de 1ste graad op. 


Nog vragen?

Wij staan je met plezier te woord! Je kan met je vragen steeds terecht in onderstaand formulier. We bezorgen je zo spoedig mogelijk een antwoord!