Stage 6A&IT

  • 23 februari 2020
  • 6de jaar

Onze zesdejaars Accountancy & IT delen hun ervaringen tijdens hun stage…

Onze zesdejaars Accountancy & IT delen hun ervaringen tijdens hun stage…

Kristof Hellemans

Stage bij Aleris (Duffel)

Ik heb al een week stage gedaan bij Aleris en mijn belangrijkste taak is in het kort samengevat het boeken van facturen. Natuurlijk zijn er verschillende soorten facturen waardoor de boekingen niet altijd hetzelfde zijn, er zijn transportfacturen, onderaaannemingfacturen die “OKE” zijn, onderaannemingfacturen die “NIET OKE” zijn, “OKE facturen”, investeringen, facturen die gescand moeten worden, etc. Deze moet ik allemaal boeken dus ik heb altijd wel iets anders te boeken. Dit zijn niet mijn enige taken. Ik moet ook standaard taken doen zoals de post opendoen, klasseren, kopiëren …
Ik vind de stage zeer leerrijk, ik heb echt al veel bijgeleerd van hoe het er aan toe gaat in de echte bedrijfswereld. De leerstof die we op school zien, komt hier en daar ook weer terug maar soms met andere namen. Hierdoor zie ik wel dat we die leerstof ook echt nodig hebben later. Ik vind het ook heel leuk om bij Aleris stage te doen. Ik krijg hier altijd verschillende taken, ze investeren hier veel tijd in mij, iedereen is bereid te helpen, het personeel is heel vriendelijk, ik krijg gratis middageten, ik heb een eigen bureau, ik ga een rondleiding krijgen in de fabriek, etc. Er is dus genoeg te doen en genoeg te leren op mijn stage.

Jakub Ladynski

Accountantskantoor J. Verschaeren en H. Mertens (Mechelen)

De voornaamste taken die ik mocht doen waren boeken van facturen, statuten van bedrijven in hun aandelenregister plakken en boeken van financiële verrichtingen. De facturen moesten op verschillende rekeningnummers geboekt worden wat niet altijd even makkelijk te onthouden was, maar het lukte wel na een paar keer.
Ik vind de stage wel leuk, maar soms wel eentonig. De personen die in het bedrijf werken, zijn zeer vriendelijk en behulpzaam dus als ik iets niet weet mag ik het altijd vragen. Ik vind de stage ook wel heel leerrijk, want nu weet ik iets meer over boekhouden en weet ik ook hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Jeroen Vladic

Stage bij Accountants & belastingconsulenten Leys Rudi (Machelen)

In de afgelopen week heb ik heel veel geleerd. Dit hield in het begin van de week in dat ik moest kijken naar de rest hoe zij hun werk volbrachten en later in de week mocht ik ook zelf taken volbrengen. Het werk op de stageplek viel veel beter mee dan verwacht, vooral omdat je al doende veel sneller leert.

Robin Beerten

Stage bij uitgeverij Plantyn (Berchem)

Op de foto ben ik te zien aan mijn bureau in het kantoor van Plantyn. Mijn voornaamste werkjes zijn facturen boeken, de klantendienst bijstaan (facturen opzoeken, mails beantwoorden …).
Een paar dagen heb ik ook documenten van vorige jaren moeten klasseren.
In deze 2de week van de stage weet ik zeker dat er mij nog veel nieuws staat te wachten!

Lotte Van Den Abeele

Stage bij KMG Tremelo

Ik heb deze week aankoop- en verkoopfacturen geboekt en al de gegevens van een nieuw bedrijf in het systeem gezet zoals de klanten, leveranciers, balans, resultatenrekening … Ik heb ingediende facturen gecontroleerd op Clearfacts en een paar financiële facturen geboekt.
De eerste stageweek is enorm goed meegevallen. Ik heb al veel nieuwe dingen bijgeleerd over boekhouden. Mijn taken zijn gevarieerd, ik heb al verscheidene soorten boekingen mogen doen. Mijn collega’s zijn super behulpzaam en geven zeer goede uitleg over hoe alles werkt.
Het was een zeer fijne en leerrijke eerste stageweek!

Xander Aerts

Stage bij het Imeldaziekenhuis (Bonheiden)

De dag begin ik met het sorteren van de post. Hierna scan ik facturen in en verwerk ik de facturen van de mail.
De resterende tijd kijk ik de rekeninguittreksels na.
Ik werk samen met hele fijne collega’s. Imelda heeft een toffe werksfeer. Er wordt veel tijd aan hun stagiair besteed.

Sofie Van de Vliet

Stage bij Alfaflex (Mechelen)

Een van de voornaamste taken die ik krijg, is het klasseren van de inkomende en uitgaande facturen. Dit moet ik doen voor Alfaflex, Articom, General Equipments en Varuflex. Dit is ook meestal de eerste taak ik ‘s morgens krijg bij het toekomen.
Daarnaast mag ik ook de aankoopfacturen boeken voor de vier firma’s. Dit gebeurt in het boekhoudprogramma Navision. Het programma is bijna volledig automatisch. Het enige waar ik echt op moet letten is dat ik de juiste gegevens ingeef, zodat er later geen verdere problemen kunnen zijn in het klassement of bij de betalingen.

Als laatste mag ik ook betaling van de aankoopfacturen van de vier firma’s uitvoeren. De betalingen zelf mag ik natuurlijk niet doorvoeren. Ik moet ze enkel ingeven en daarna nakijken op mogelijke fouten. Vermits het over geld gaat, is het belangrijk dat alles juist is en er niet te veel of te weinig betaald wordt.

Razmik Barseghyan

Stage bij Van den Berghen Accountants (Mechelen)

Ik doe verschillende taken tijdens mijn stage. De taak die ik vooral doe, is het boeken van bankuittreksels en aankoopfacturen. Ook maak ik documenten aan om bijvoorbeeld de volmacht van de boekhouding aan Van den Berghen te geven.
Ik ondervond dat als je druk bezig bent met het boeken, dat de tijd dan snel verloopt. Ook vind ik dat ik boekhouden beter heb begrepen op de werkvloer dan op school. De stage is een toffe uitdaging om een voorproefje te krijgen van hoe een boekhoudkantoor echt werkt.