Wat oud-leerlingen zeggen

Wij zijn terecht fier op onze oud-leerlingen! Hier lees je wat ze over zes jaar College Hagelstein te zeggen hebben.

Mira Cools

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2020, studeert Bio-ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

Ik kijk met plezier terug op mijn tijd in College Hagelstein. Mede door de kleinschaligheid van de school vond ik direct mijn weg op school en kende ik al na mijn eerste schooljaar zo goed als elke leerling. De leuke gesprekken tussen de lessen door zorgden voor een nauwe band tussen leerkrachten en leerling. Bovendien werd je als leerling steeds gehoord en goed geholpen waar nodig. College Hagelstein zorgde ook voor een brede wetenschappelijke basis, die al zeer goed van pas is gekomen in mijn huidige studie. Voor mij was de school dus zowel op educatief als sociaal vlak een zeer goede voorbereiding voor de universiteit. Ik ben enorm blij dat ik in deze groene omgeving mijn 6 jaar middelbare school heb gevolgd.”

Marcus Pellemans

Afgestudeerd in Moderne talen-wetenschappen in 2020, studeert Geschiedenis aan VUB.

Ik kijk terug op College Hagelstein als een positieve herinnering. Naast al de nieuwe vrienden en vriendinnen die ik heb ontmoet, heb ik ook leuke leerkrachten leren kennen. Ze boden veel hulp aan die heel erg goed van pas kwam. Mijn interesse voor geschiedenis kwam vanzelfsprekend voort uit het vak geschiedenis, maar er zijn nog andere vakken zoals godsdienst, Nederlands, Frans en de onderzoekscompetenties die ik dagelijks nodig heb voor mijn huidige studie. Naast de fantastisch leuke lessen zijn er nog vele vermakelijke uitstappen en activiteiten die het groepsgevoel bevorderen. Ik ging graag naar school omdat ik me geaccepteerd en gerespecteerd voelde door iedereen. Ik voelde me thuis op College Hagelstein!

Siebe Stevens

Afgestudeerd in Latijn-Wetenschappen-Wiskunde in 2020, studeert Politieke Wetenschappen aan KU Leuven.

Mijn mooiste herinneringen aan College Hagelstein zijn de persoonlijke contacten en de band die ik voelde met de leerkrachten en mijn medeleerlingen. Alles voelde altijd erg persoonlijk aan op school: als je hulp nodig had, werd je ook echt geholpen en als je het moeilijk had, werd er ook echt geluisterd. Ik denk dat dit een groot verschil is met de grotere scholen uit de regio, waarbij contact met de leerlingen minder centraal staat. Ik kijk terug naar College Hagelstein met een erg warm gevoel en een voorraad aan mooie herinneringen. Ik ben ontzettend blij met de school die ik ooit gekozen heb en waar ik vrienden heb gemaakt voor het leven. Ik studeer nu Politieke Wetenschappen aan de KU Leuven, dit is een erg brede richting maar ik merk nog elke dag hoe stevig mijn basis uit het middelbaar hiervoor is. Ik krijg momenteel zowel geschiedenisachtige als wiskundige vakken en voor beide heb ik een stevige bagage gekregen op College Hagelstein.

Quinten Duyck

Afgestudeerd in Latijn-Wetenschappen-Wiskunde in 2020, studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

College Hagelstein was een voltreffer voor mij. Een school waar ik mezelf kon ontwikkelen en waar ik voorbereid werd om de grote stap naar de universiteit goed te kunnen zetten. De combinatie van Latijn met een zwaar pakket wetenschappen en wiskunde heeft me prima voorbereid op mijn huidige studies en gaf me een kritische blik op de maatschappij. College Hagelstein was een warm rustig plekje in Sint-Katelijne-Waver waar ik me goed voelde en waar er ruimte was om niet alleen als leerling maar ook als persoon te evolueren. Het zal voor mij altijd een plek blijven waar ik met een grote glimlach aan terugdenk.”

Marie Averhals

Afgestudeerd in Latijn-Wiskunde in 2020, studeert logopedie en audiologie aan KU Leuven.

Ik ben aan College Hagelstein afgestudeerd met een zeer warm gevoel. Ik heb me altijd thuis gevoeld op deze school en er hing een gezellige, familiale sfeer. Het is een kleine school, waardoor je na 6 jaar bijna elke leerkracht en iedereen van je jaar kent. Ik had altijd het gevoel dat ik werd gesteund in de keuzes die ik maakte en als ik met een probleem zat, stond er altijd iemand voor me klaar. Nu ik verder studeer, merk ik dat we op College Hagelstein een goede basis hebben gekregen om verder door te kunnen groeien in het hoger onderwijs. Ik heb hier veel geleerd, zowel op sociaal vlak, als op het vinden van een goede studiemethode.”

Bram Michielsen

Afgestudeerd in Economie-Moderne talen in 2020, studeert Geschiedenis aan VUB.

Ik zit nu in mijn tweede jaar geschiedenis aan de vrije universiteit Brussel. De geschiedenislessen en vooral de taken op school vormen een goede basis voor een breder historisch bewustzijn. Daarnaast komt het uitgebreide en kwalitatieve talenpakket dat we op College Hagelstein kregen goed van pas. We krijgen immers regelmatig boeken en teksten in het Engels, Frans en Duits. Ik merkte dat de leerkrachten op Hagelstein met een oprechte passie lesgeven. Zelfs in mindere periodes blijven ze je helpen om goede cijfers te halen. Voor mij was Hagelstein een school waar er ruimte is om kritisch te leren denken.”

Wout De Munter

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2019, studeert Industrieel ingenieur aan KU Leuven.

Ik vond vooral de groene omgeving een ongelooflijk pluspunt voor de school. Ik kwam er helemaal tot rust. Ik vroeg regelmatig of we buiten les konden krijgen, of in het bospaviljoen, want de frisse lucht stimuleerde mijn hersenen. Tijdens de middag werden er ook activiteiten voorzien zowel op sportief als creatief vlak. De leraren waren vriendelijk en gaven me de nodige structuur en hielpen me als ik er nood aan had. Ik heb hier 6 fijne jaren beleefd en kijk met een warm gevoel op College Hagelstein terug.”

Sofie Van den Broeck

Afgestudeerd in Latijn-Wetenschappen-Wiskunde in 2019, studeert Farmaceutische Wetenschappen aan Universiteit Antwerpen.

College Hagelstein. Een school waar respect van twee kanten komt. Een school die verder denkt dan alleen lessen en examens. De tijd die ik doorbracht op Hagelstein, dat is een tijd waarop ik met plezier kan terugblikken. De leerkrachten zijn niet alleen zeer open-minded, maar ze nemen de persoonlijke aanpak, die Hagelstein toch wel typeert, heel serieus. Dit mede doordat ze je vertrouwen én ook nog eens keihard motiveren om door te gaan. Ze geloven in ieder individu, en engageren zichzelf dan ook om je te laten uitblinken in jouw persoonlijk talent, of het nu muziek, taal, ICT, of nog veel meer is. Bovendien is ook de kwaliteit van het onderwijs optimaal. De grote wetenschappelijke basis die ik tijdens mijn secundaire schoolcarrière meekreeg, heeft mij dan ook door mijn eerste jaar universiteit gesleurd. Het moment dat College Hagelstein jou loslaat, is het moment waarop je uitstekend voorbereid bent om verdere studies aan te vatten.”

Katrijn De Rooster

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2019, studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

Hagelstein betekent voor mij een sfeervolle, leerbare omgeving waar iedereen de kans krijgt om zichzelf te zijn. De kleinschaligheid van de school gaf me de kans om alle leerkrachten en medeleerlingen beter te leren kennen. Enkele van deze medeleerlingen zijn nu mijn vrienden voor het leven.De lessen wiskunde en wetenschappen hebben me een voldoende brede basis gegeven voor het hoger onderwijs. Ik denk nog vaak met een lach op het gezicht terug aan allerlei leuke schoolactiviteiten en -reizen. Over het algemeen heb ik me hier heel hard geamuseerd en ik zou het voor geen enkele andere school hebben willen inruilen!”

Lien Cluyts

Afgestudeerd in Latijn-Wetenschappen-Wiskunde in 2019, studeert Geneeskunde aan KU Leuven.

Ik houd heel veel mooie herinneringen en vriendschappen over aan mijn schoolcarrière in College Hagelstein. Ik heb er mezelf ontdekt en ben er uitgegroeid tot wie ik nu ben. Door de geborgenheid, de nauwe band met de leerkrachten en aandacht voor de persoon achter de leerling, voelde ik me heel snel op mijn gemak op deze school. Bovendien heeft de richting die ik er volgde, Latijn-Wetenschappen-Wiskunde, me heel goed voorbereid op mijn huidige studie, geneeskunde. Zo heeft de school me niet alleen inhoudelijk een heel kwaliteitsvolle voorbereiding geboden, maar ook leerde ik welke studiemethode het best bij mij past. De tips en tricks die ik daar meekreeg, komen nog steeds van pas.

Pauline Vranken

Afgestudeerd in Latijn-Wiskunde in 2018, studeert Communicatiewetenschappen aan KU Leuven.

Ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor College Hagelstein. De zes jaren daar waren enorm leerrijk, zowel op educatief als op sociaal vlak. De leerkrachten doen er alles aan om je een zo compleet mogelijke voorbereiding te geven op je verdere reis na het secundair onderwijs. Zeker het doorzettingsvermogen en de wilskracht die ik er heb opgedaan helpen me nog elk moment verder tijdens mijn hogere studies. Ik zie dan ook alleen maar pluspunten bij College Hagelstein wanneer ik terugkijk op de groene omgeving, de fijne leerkrachten en alle activiteiten die er georganiseerd werden (Merkenveld, Hagelrock, eindejaarsreis naar Barcelona…). De school is een echte aanrader, ik zou ze zo opnieuw kiezen en er die mooie zes jaren herbeleven!”

Lowie Sobry

Afgestudeerd in Economie-Moderne talen in 2018, studeert Media & Entertainment Business aan Thomas More.

In Hagelstein heb ik de kans gekregen om te groeien. Niet enkel op vlak van educatie maar ook op vlak van zelfontplooiing. Daarom ben ik blij dat ik voor deze school had gekozen. Anders was ik nu niet de persoon die ik ben. Daar ben ik al mijn leerkrachten zeer dankbaar voor. Dank u voor alle mooie tijden. Dank u om mij klaar te maken voor de hogeschool. Dank u voor alles. Ik ga deze tijd voor altijd koesteren.

Jonas Verpoorten

Afgestudeerd in Accountancy & IT in 2017, afgestudeerd in Accountancy Fiscaliteit op Thomas More.

Zes leerrijke jaren vol plezier en zelfontplooiing. Dit is het eerste wat in mij opkomt, wanneer ik denk aan College Hagelstein. Het is ook een school die rekening houdt met de behoeften van elke leerling. Iedereen zich goed laten voelen, is belangrijk. De kwaliteit van de lessen ligt hoog en de leraren tonen zich altijd van hun vriendelijkste kant. Bovendien heb ik er veel over mezelf geleerd en heb er vrienden voor het leven gemaakt. Hagelstein heeft mij in zes jaar op de best mogelijke manier voorbereid op de volgende stap in mijn leven.

Arthur Cvetkovic

Afgestudeerd in Accountancy & IT in 2017, afgestudeerd in International Business and Trade.

Ik startte pas in College Hagelstein in het 4de jaar. Ik werd onmiddellijk met open armen verwelkomd. Zowel boekhouden als informatica hebben me klaargestoomd voor mijn studie International Business. Ik heb door deze voorkennis stage kunnen lopen in Stockholm. Onze leraren waren erg gemotiveerd en je kreeg er een goede band mee. Bedankt College Hagelstein om me goed voor te bereiden op het hoger onderwijs!

Julie Desmedt

Afgestudeerd in Accountancy & IT in 2017,
afgestudeerd als logopediste.

College Hagelstein is een school waar je geen nummertje bent, je wordt erkend voor wie je bent en wat je doet. De fijne band tussen leerkrachten en leerlingen, de warme sfeer, die kom je daar zeker tegen! Het geeft je het gevoel dat je met alles bij de leraren terecht kan. Ik heb zéker geen spijt van mijn keuze om A&IT te volgen. Met deze kennis kon ik starten als zelfstandige logopediste, weet ik hoe ik mijn boekhouding moet doen en ken ik de financiële kant van de wereld. Het leukste in mijn zes jaren Hagelstein? Zonder twijfel Parijs! Je kan ook tweejaarlijks de beentjes losgooien op ‘Hagelrock’, een feest waar alle leerlingen bij elkaar komen.”

Jordi Cools

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017, studeert Geneeskunde aan KU Leuven.

Meer door elkaar, dat is wat College Hagelstein voor mij
betekent. Een school met oog voor het individu om bij te dragen aan het collectief. Een plaats waar je als leerling graag gezien voelt en de leerkrachten de persoon steeds voor de student weten te plaatsen. In deze groene omgeving kreeg ik de kans en de ruimte open te bloeien en werd de stem van de leerling steeds gehoord. De verdraagzaamheid, de collectiviteit en het respect dat ik hier vergaarde zijn kwaliteiten die ik nog steeds hoog in het vaandel draag en die in mijn verdere studieloopbaan reeds erg van pas zijn gekomen.

Zoë Hensmans

Afgestudeerd in Latijn-Moderne talen in 2017,
studeert Kunstwetenschappen aan KU Leuven.

Ik heb me altijd thuis gevoeld op College Hagelstein. De school gaf mij een goede basis om verder te studeren en bood een omgeving waar ik kon groeien als persoon en mijn talenten kon ontwikkelen.
Momenteel studeer ik Kunstwetenschappen aan de KU Leuven, waarbij de interessante lessen Latijn en geschiedenis nog steeds hun vruchten afwerpen. Een ander pluspunt is dat de school buiten de stad is gelegen, waardoor ik elke dag kon genieten van een mooie fietstocht in een groene omgeving!

Redouane El Hahoui

Afgestudeerd in Economie – Moderne talen in 2017, studeert Lerarenopleiding aan Thomas More Mechelen.

Wanneer ik aan College Hagelstein denk, denk ik meteen aan deze kernwoorden: liefdevol, groepsgevoel, toegewijd en last but not least, kwaliteitsvol! Ze hebben me gemaakt tot wie ik vandaag de dag ben. Ik kan met een opgeheven hoofd terugblikken op de tijd in Hagelstein. Ze hadden oog voor ieder individu maar creëerden toch een groepsgevoel. Dit vond ik super! Nu ik als leerkracht in spe ook les moet geven aan verschillende scholen, kan ik toch zeggen dat ik het geluk heb gehad om mijn middelbare schoolloopbaan in Hagelstein af te sluiten. Soms spreek ik nog met mijn kameraden over de tijd in Hagelstein. We spreken over de leuke gebeurtenissen en over hoe deze school ons heel goed heeft voorbereid in onze verdere studies! Bij deze wil ik dus College Hagelstein bedanken voor de mooie jaren!

Sydney Vercammen

Afgestudeerd in Latijn-Wiskunde in 2017,
studeert Communicatiewetenschappen aan KU
Leuven.

First things first: College Hagelstein was voor mij een zeer degelijke voorbereiding op mijn studies aan de universiteit. Zelfs statistiek was voor mij niet het gevreesde struikelblok. Maar een middelbare school kiezen draait om meer dan alleen kwaliteitsvol onderwijs. Omdat Hagelstein zo’n kleine school is vind je er meteen je weg, letterlijk en figuurlijk. Na amper een week voelde ik mij al helemaal thuis en na 6 jaar kende ik zo goed als alle leerlingen van mijn jaar, kende bijna elke leerkracht mij (en beter dan ik dacht), had ik onbeschrijfelijk veel mooie herinneringen en vrienden voor het leven gemaakt. Hagelstein is een beetje een underdog tussen alle grote scholen, maar mocht ik mijn middelbare schoolcarrière 10 keer moeten overdoen, dan zou ik 10 keer opnieuw voor College Hagelstein kiezen.

Dries Croonen

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Bio-ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

College Hagelstein was altijd een heel leuke maar ook een goede school. Je hebt er een nauwe band met de leraren waardoor het nadien altijd zeer leuk is om nog eens een babbeltje met hen te doen. Op het moment zelf besef je het misschien niet direct maar wat ze je er leren blijkt achteraf altijd zeer zinvol. Ik studeer nu al voor het tweede jaar bio-ingenieur in Leuven en ik merk nog bijna elke dag dat je vaak veel dingen hebt geleerd die ze op andere scholen nooit gezien hebben dus de leraren hebben zeker en vast geen gebrek aan motivatie. Daarbovenop is het nog eens in een heel rustige omgeving waar je geweldige vriendschappen kan opbouwen die je nadien ook je hele leven kan meedragen.

Jarne De Nies

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

College Hagelstein is een school waar de leerling écht centraal staat. Door de goede band met de leerkrachten en secretariaatsmedewerkers voel je je als leerling steeds thuis op school. Elke leerling wordt er dan ook begeleid op maat, zodat iedereen zich volledig kan ontplooien als jongvolwassene. Verveeld heb ik me er echter nooit, zowel de lessen als de gesprekken met mijn buurman bevatten meer dan voldoende interessante anekdotes. Het is een plaats waar veel geleerd, maar minstens evenveel gelachen kon worden! Ten slotte heb ik in College Hagelstein een brede, wetenschappelijke basis gelegd, waarvan ik tot op heden nog de vruchten pluk in mijn studie.

Kato Beke

Afgestudeerd in Boekhouden-Informatica in 2017,
studeert Accountancy-fiscaliteit aan Thomas More
Mechelen

College Hagelstein was voor mij een school waar ik mezelf kon zijn, toffe vrienden maakte en veel leuke momenten beleefde. Zo vond ik de uitstappen naar Parijs, Londen, Braives, Antwerpen, … heel fijn. De leerkrachten en secretariaatsmedewerkers zijn zeer behulpzaam. Ik heb op Hagelstein ook veel bijgeleerd. De vakken Nederlands, Frans, Engels, informatica en bedrijfseconomie zijn een enorme hulp geweest bij het maken van mijn GIP en hebben me goed voorbereid op mijn hogere studies. Ik kreeg ook de kans om 2 weken stage te doen in een boekhoudkantoor waarbij ik heel wat ervaring opdeed. Op die manier kreeg ik alvast in het middelbaar een inkijk in mijn latere beroepsmogelijkheden. Ik kijk met veel plezier terug op mijn schooltijd in College Hagelstein.

Jesse Demeulemeester

Afgestudeerd in Wetenschappen-Wiskunde in 2017,
studeert Ingenieurswetenschappen aan KU Leuven.

Ik kijk zeker met een positief gevoel terug naar de zes jaar die ik heb doorgebracht op College Hagelstein. De school heeft mij goed voorbereid op mijn universitaire studies van burgerlijk ingenieur. Mede hierdoor won ik dit jaar een <strong>Best Student Award aan de faculteit ingenieurswetenschappen</strong>. Wat me in eerste instantie ook aansprak aan College Hagelstein was de kleinschaligheid van de school en de rustige ligging. Ik kan de school alleen maar aanraden.