Onze troeven

Opgroeien in een groene omgeving, talentmodules en uitdaging op maat, CLIL, …
Ontdek hier waarom College Hagelstein de moeite waard is!

 • Talentmodules: Latijn, Taal en media, STEM en Economie
 • Uitdaging op maat
 • Latijn met STEM
 • 1 of 2 uur Engels vanaf het 1ste jaar
 • Keuzevakken
 • CLIL
 • Sport op school
 • Voorbereiding op hogeschool en universiteit
 • Warme en persoonlijke aanpak
 • Groene leeromgeving
 • Eigen laptop
 • Gratis avondstudie tot 17.30 uur

Talentmodules in de 1ste graad:
Latijn, Taal en media, STEM en Economie

Wil jij je talenten op een uitdagende manier ontdekken en ontwikkelen in een dynamische en innovatieve leeromgeving waar je ook met projecten leert? Dan is College Hagelstein dé school voor jou! We bieden in de 1ste graad naast een stevig pakket basisvorming ook vier evenwaardige talentmodules aan:
Latijn, Taal en media, STEM en Economie.

Uitdaging op maat

We gaan in het eerste jaar op zoek naar wat jou uitdaagt in het vak Frans, wiskunde en Nederlands. Je leraren begeleiden je om telkens opnieuw over je eigen lat te springen.
Kies je voor Latijn? Dan krijg je als extra uitdaging STEM-projecten en ICT-uitdagingen aangeboden. We hebben aandacht voor ‘Leren Leren‘ en digitale competenties.

1 of 2 uur Engels vanaf het 1ste jaar

Engels is nu dé taal in de wetenschap en in internationale publicaties. We vinden het belangrijk dat al onze eerstejaars met een goede basis Engels kunnen starten. 1 of 2 uur Engels in het 1ste jaar is tevens een goede voorbereiding op ons CLIL-traject in de latere jaren. Kies je voor de talentmodule Taal en media, dan kies je voor 2 uur Engels.

Keuzevakken

Naast een degelijke basisvorming, is er ook een uitgebreid aanbod aan vakken die je zelf kan kiezen.
In de 1ste graad kies je voor een talentmodule: Latijn, Taal en media, STEM en Economie.
In het 2de jaar kan je kiezen voor economie, sport of ICT als keuzevak in het kader van studieoriëntering.
In het 3de jaar kan je de studierichting Natuurwetenschappen combineren met sport of STEM.
In het 4de jaar kan je kiezen voor sport, STEM, Duits of Mensana.
In de 3de graad bieden we seminaries aan zoals Spaans, journalistiek, toneel, voorbereiding (tand)arts…

Voorbereiding op hogeschool en universiteit

Vanuit alle studierichtingen van College Hagelstein stromen leerlingen met succes door naar de meest uiteenlopende studierichtingen aan de universiteit of de hogeschool. Zo hebben we oud-leerlingen in Ingenieurswetenschappen, Taal- en letterkunde, Rechten, Geneeskunde, Bedrijfsmanagement, Verpleegkunde, Autotechnologie, Toegepaste informatica, Psychologie … en nog zoveel meer. Elk jaar schakelen we deze oud-leerlingen in om als ‘ervaringsdeskundigen’ onze zesdejaars te ondersteunen in hun studiekeuzeproces.

Warme en persoonlijke aanpak

Jouw Warm College, dat zijn drie belangrijke woorden in onze visie. Jij staat bij ons op school centraal. Bij ons ben je geen nummer, maar een persoon die we aanmoedigen om positief, geëngageerd en zelfzeker in het leven te staan.

Groene leeromgeving, bos, voetbalvelden en buitenklas

Op ons ruim, groen, gezellig en rustig domein zal je je zeker goed voelen. College Hagelstein beschikt over een bos, een buitenklas, een groot en klein voetbalveld en een speelplaats in het groen met een vijver. We leren en leven in het groen!

Laptopproject

Elke leerling heeft een persoonlijke laptop die ook mee naar huis gaat, zelfs tijdens de vakanties. Al onze leerlingen krijgen zo gelijke onderwijskansen. Je kan thuis digitaal verder oefenen en leren: online samenwerken met een klasgenoot aan een groepswerk, een les herbekijken, extra oefeningen maken, digitale leerpaden doorlopen…

CLIL

Een extra uitdaging, die vind je zeker in CLIL: Content and Language Integrated Learning. Je volgt dan een vak in een vreemde taal, denk maar aan muziek of biologie in het Engels.

Gratis avondstudie tot 17.30 uur

Je kan van 16.00 tot 17.30 uur gratis naar de avondstudie. Je kan er je taken maken en rustig studeren.

Was je ziek of kan je nog extra uitleg gebruiken over leerstof van de hoofdvakken, dan kan je na schooltijd terecht in de inhaalles.

Sport op school

Vanaf het tweede jaar kan je ervoor kiezen om extra sport te volgen op school. Een gezonde geest in een gezond lichaam vinden wij belangrijk!

Latijn met STEM

Onze latinisten krijgen allemaal extra STEM-ICT.
Latijn vormt immers een uitstekende basis voor heel wat STEM-beroepen zoals ingenieur of architect.