Amélie van den Bergh wint Sci-Tech Challenge!

  • 6 maart 2020
  • 5de jaar
  • 6de jaar

Proficiat aan Amélie van den Bergh uit 5 Wetenschappen – Wiskunde B en haar teamgenoten met hun overwinning op de Sci-Tech Challenge!

Proficiat aan Amélie van den Bergh uit 5 Wetenschappen – Wiskunde B en haar teamgenoten met hun overwinning op de Sci-Tech Challenge, een wetenschapswedstrijd georganiseerd door Vlajo waarin jongeren uit de 3de graad op zoek gaan naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst. Team ‘Move 4 Munchen’ stelde een totaal duurzaam en klimaatneutraal plan voor als oplossing voor de Olympische spelen 2040. Amélie en enkele teamgenoten uit verschillende scholen stelden een totaalplan voor waarin een compacte sportstad gebouwd wordt, die helemaal zelfvoorzienend is én met positieve effecten voor de plaatselijke bewoners. De jury was helemaal mee en bekroonde dit team als winnaars van de Sci-Tech Challenge 2020!

College Hagelstein had maar liefst in elke finalegroep een leerling zitten: Quinten Duyck ui 6LWW en Jasper Carael uit 5 WEWC waren de andere finalisten. Joep Niens uit 5 WEWC zat in de groep die de prijs kreeg voor meeste teamspirit. Proficiat aan alle deelnemende leerlingen én hun coach mevr. Taeymans.

Meer foto’s van de hele wedstrijd kan je bekijken op de Facebookpagina van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).