Voel je goed op school!

  • 18 januari 2021
  • 1ste jaar
  • 2de jaar
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar

We zetten enkele leuke acties op touw de komende weken om ons humeur een boost te geven!

Dat het alles behalve makkelijke tijden zijn staat als een paal boven water. Heel wat leuke en groepsverbindende activiteiten op school en daarbuiten vallen voor hen immers weg. We willen onze leerlingen een fijne tijd op school bezorgen en hebben daarom voor de komende 3 weken enkele acties op touw gezet. 

1) Muziek op de speelplaats 

Muziek heeft een positieve invloed op onze gedachten en maakt mensen vrolijker en gelukkiger. Leerlingen genoten ook van de muziek in het kader van Rode Neuzen Dag en het bracht veel ambiance mee op de speelplaats. 

Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen op de verschillende speelplaatsen kunnen meegenieten, zal elk jaar voor één middag per week liedjes kunnen aanvragen via de enquête in Smartschool. 

2) Versier je klasdeur! 

Tijdens de aanloop naar Kerstmis gingen heel wat klassen creatief aan de slag met kerstspullen en werden heel wat lokalen prachtig aangekleed. 

Leerlingen genieten van een gezellige omgeving waar zij ook hun creativiteit in kwijt kunnen. Voor deze actie mogen leerlingen per klas hun deur en deurstijl aankleden. Ze mogen ze op hun eigen manier decoreren en zo laten zien wie er achter de deur zit

Op donderdag 4 en vrijdag 5 februari komen een juryteam van leraren langs en maken zij een top 3 van de mooiste en origineelste deuren per graad. De nummer 1 van elke graad wint een goodiebag voor elke leerling van de klas met lekkere en leuke dingen! 

3) Coronabuddy 

Om de sfeer tussen leerlingen onderling in de klas te bevorderen, lanceren we de ‘coronabuddy’. Elke leerling van de klas krijgt een buddy toegewezen, deze namen blijven geheim voor elkaar. Het is dan de bedoeling dat er voor die leerling in de loop van de volgende 3 weken minstens 1x iets kleins wordt gedaan. Dit kan gaan om een briefje met een complimentje, stoel van de leerling versieren… Ze doen dit alles zonder zichzelf bekend te maken als coronabuddy. Het is zeker niet de bedoeling om grote dingen te gaan kopen en er veel geld tegenaan te gooien. Wees creatief!