Kerk College Hagelstein

  • 7 maart 2021

We verbouwen de kerk van Hagelstein.

Het schoolbestuur vzw KITOS heeft vorig jaar de kerk van de kerkfabriek Hagelstein aangekocht.
De kerk wordt ingericht als een polyvalente zaal. ’s Middags zal ze ook als refter met zitplaatsen worden gebruikt, door een verbinding met de huidige eetzaal. De polyvalente zaal zal met de nieuwste technologie uitgerust worden, zodat er ook voorstellingen en lezingen kunnen plaatsvinden. Deze zaal zal verhuurd kunnen worden aan de lokale gemeenschap. Op de bovenverdieping van de kerk richten we een vergaderzaal en enkele polyvalente lokalen in, die o.a. als open leercentrum gebruikt kunnen worden.

Het architectenbureau MADAM architectuur zorgde voor een modernistische herbeleving van het kerkgebouw. We hopen de kerk volgend schooljaar in gebruik te kunnen nemen.

Onze verbouwingen in Het Nieuwsblad, 4 maart 2021:

: