Eindpresentaties STEM 3de jaar

  • 16 juni 2021
  • 3de jaar

Onze leerlingen STEM in het 3de jaar stellen hun projecten voor!

De leerlingen van het 3de jaar Wetenschappen-STEM (3WET_B_ST en 3WET_C_ST) stelden deze week de resultaten voor van het STEM-project rond revalidatietoestellen. Ze pasten de theorie rond krachten toe en maakten, met behulp van de vaardigheden die ze dit jaar aangeleerd hebben (3D-ontwerpen, Arduino), een praktisch hulpmiddel voor mens en/of dier. Het werd een bonte verzameling van protheses voor olifanten (of kleine huisdieren) over kunstgewrichten tot trainingstoestellen ter ondersteuning van ouderen of revaliderende personen. In een laatste stap werden de uitgewerkte ideeën en prototypes gepresenteerd aan (en beoordeeld door) medestudenten en de begeleidende leerkrachten tijdens een toonmoment.

Er waren een aantal heel knappe ideeën en presentaties bij! We stelden een playlist samen met enkele favorieten van de leraren:

De ‘publieksprijs’, de favoriete presentatie van de leerlingen, werd groepje 5 (Toon Smekens en Leyton Peeters uit 3WETB) met hun toestel om evenwicht te trainen. Het toestel had een aanpasbare moeilijkheidsgraad. Ze kregen een medaille die door mr. Verbelen werd gemaakt met de lasercutter. 

We zijn onder de indruk van onze innovatieve STEM-leerlingen!

Meer foto’s vind je via de link naar het fotoalbum hieronder.