Daan Vandenberghe 5LWW wint Ken-je-klassiekenquiz Vlaanderen en Nederland

  • 19 juni 2021
  • 3de jaar
  • 4de jaar
  • 5de jaar
  • 6de jaar

Proficiat aan Daan, die alle andere kandidaten in de wedstrijd voor Latijn en Grieks overtrof!

Een enorme proficiat aan Daan Vandenberghe uit 5LWW, die vorige vrijdag (zomaar eventjes tijdens de examens) de finale van de Ken-je-klassiekenquiz speelde én won! De Ken-je -klassiekenquiz is een wedstrijd voor leerlingen Latijn en / of Grieks uit het 3de t.e.m. 6de jaar, waar de leerlingen vragen over klassieke cultuur, literatuur en geschiedenis voorgeschoteld krijgen.

In de vorige edities namen telkens 2 ploegen van 4 Latinisten het op tegen de afgevaardigde ploegen van scholen uit heel Vlaanderen en Nederland. Dit jaar werd er uitzonderlijk digitaal en individueel gespeeld.

‘Onze’ Daan mag zich dus kampioen der klassieken van Vlaanderen en Nederland noemen. Dat is een prestatie om ‘u’ tegen te zeggen!

Zoals je kan zien in de afbeelding was het een ontzettend spannende finale, met scores die nagelbijtend dicht bij elkaar lagen tot aan de laatste vraag, die Daan uiteindelijk de overwinning bezorgde.

Daan krijgt een mooie trofee die hij zeer gul opdraagt aan de leraren Latijn van College Hagelstein en die binnenkort zal te bewonderen zijn in het vaklokaal!