YOUCA Action Day

  • 22 oktober 2021
  • 5de jaar
  • 6de jaar

Voor YOUCA Action Day staken 103 leerlingen van onze school de handen uit de mouwen.

YOUCA – Youth for Change and Action

YOUCA is een organisatie voor en door jongeren die worden gestimuleerd om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. 15.000 jongeren engageren zich om, op een schooldag, voor één dag te gaan werken. Dat deden de leerlingen van onze school ook! Het loon dat de leerlingen verdienen op de YOUCA Action Day, gaat naar jongerenprojecten verspreid over de hele wereld. Wat je wil doen, mag je zelf kiezen, dus aan de slag!

Joke Van Den Broek (6EMT) – AquaFlanders

Campagnemedewerker in Antwerpen:

Joke was voor één dag campagnemedewerker bij AquaFlanders, dit is het overkoepelende hoofdbedrijf van water en rioolleidingen in België. AquaFlanders heeft een campagne opgestart waarmee ze mensen proberen te motiveren om meer kraantjeswater te drinken.

Het team van 5 YOUCA-studenten kreeg twee projecten voorgesteld. Zij kozen ervoor om kraantjeswater op festivals te promoten. Hiervoor gaven ze een communicatieplan en presentatie over hoe ze alles zullen aanpassen aan de omgeving, situatie en doelgroep.  

“Het was een zeer leerrijke ervaring om diep na te denken over communicatie en de boodschap over te brengen aan de juiste doelgroep.”- Joke

Oskar Bonte (6LWI)

Communicatieverantwoordelijke :

Oskar schreef een blog voor de burgerbeweging Klimaan. Klimaan is een levendig netwerk van ondernemende mensen en positieve initiatieven. Hier krijgen jouw ideeën ook een plaats. Hij begon eerst thuis en ging daarna bij de voorzitter van Klimaan zelf aan de slag. Verder hebben ze ook over de toekomst van Climate4Change en de burgerbeweging zelf gepraat. Neem zeker eens een kijkje op de Instagrampagina van Climate4Change!

Florian Beke (6EMT) – College Hagelstein

Leerkracht Engels:

Vandaag was Florian voor één dag leerkracht Engels. Hij nam de taak van mevr. Van Woensel over. Hij gaf les in onder andere het tweede en derde middelbaar en leerde de leerlingen enkele nieuwe dingen bij.

Naomi Bulteel (6EMT) – Domein Kiewit Hasselt

Medewerker stedelijk domein in Hasselt:

Vandaag ging Naomi aan het werk als medewerker in het stedelijk domein Kiewit in Hasselt. Hiervoor ging ze buiten aan de slag en hielp ze haar collega’s. Haar taken waren onder andere; het verwijderen van zwerfvuil, het aanbrengen van hakselhout op wandelpaden, licht tuinwerk verrichten en dieren verzorgen.

Viktor Vertommen (6MTW)

Viktor ging aan de slag in een staalbedrijf en werkte in het magazijn.

Taken:

“Ik vond het wel tof om eens te doen, maar ik zou het niet voor altijd willen blijven doen.” -Viktor

Ella Feremans (6WEWB) – Kantoor vkf

Ella hielp een handje in kantoor vkf.

Haar taken:

Ze gebruikte dit apparaatje om het vocht te meten.

“Ik vond het leuk en interessant om te doen.” – Ella

Warre Van Houtven (5A&IT) – College Hagelstein

Leerkracht muziek:

Warre mocht een dagje in de schoenen staan van mevrouw Beckers. Hij gaf de lessen muziek en muziek CLIL aan het 1e en 2e middelbaar.

Auteur: Melina Olcas (6EMT) – communicatieverantwoordelijke voor 1 dag.

“Ik vond het zeer leuk om te doen! Ik ben blij dat ik YOUCA heb kunnen helpen. Daarnaast vond ik het zeer leerrijk en interessant om eens achter de leerlingen hun ervaringen te vragen en deze te mogen delen. Deze job heeft mij ook laten zien hoe de job in zijn werk gaat en hoeveel tijd erin kruipt. Ik zou het niet mijn hele leven doen, maar het kan wel een extraatje zijn.”