Trier 4LAT

  • 26 oktober 2021
  • 4de jaar

De leerlingen van 4LAT gingen in Trier op zoek naar sporen van de Romeinse cultuur. Lees hier meer over hun unieke ervaring!

De leerlingen van het 4de jaar Latijn in College Hagelstein en Ursulinen Mechelen trokken vorige week gezamenlijk naar Trier en maakten er na alle corona-perikelen van de voorbije periode een uitermate plezierige uitstap van.

Voor dag en dauw vertrok iedereen maandag 18 oktober vanuit Mechelen naar Rheinland-Pfalz. Aangekomen in de oude stad Trier doemde al meteen de imposante Porta Nigra op die bezocht kon worden. De pittoreske binnenstad rond de Hauptmarkt, de monumentale Dom, de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, het geboortehuis van Karl Marx en de Romeinse brug passeerden vervolgens stuk voor stuk de revue. Het gevulde dagprogramma werd afgesloten met een panoramisch uitzicht over de lager gelegen stad en de Moezel die traag langs de met wijnranken begroeide heuvels stroomde. 

’s Avonds was er in de lokale jeugdherberg de gelegenheid om gezellig rond het kampvuur te zitten onder muzikale begeleiding. De beentjes werden volledig losgegooid en met een uitbundige polonaise werd de avond feestelijk beëindigd.

’s Anderendaags zakten de leerlingen en leraren na het ontbijt weer af naar Trier waar ze achtereenvolgens het Romeinse amfitheater, de Keizersthermen, het Landesmuseum en de weelderige tuinen van de keurvorstelijke paleis bezochten.

Na de lunch was het helaas al weer tijd om huiswaarts te keren en stond de bus te wachten. Om de reistijd te doden, speelden de leerlingen een uitdagende quiz die hun kennis van de oudheid testte en die door een leerlingenteam van onze school werd gewonnen. 

Ietsje later dan verwacht arriveerde iedereen veilig en wel op het parkeerterrein van de Nekker. Het was zonder twijfel weer een memorabele editie die zonder de spontaneïteit en vreugde van onze leerlingen niet mogelijk geweest was.