Vakken

1ste 2de
Talentmodule 4 5
Latijn: taal en lectuur
Klassieke cultuur
STEM-ICT 1 1
Keuzevak 1
Sport, economie of ICT 1
Basisvorming 27 25
Wiskunde 4 4
Natuurwetenschappen 2 1
Aardrijkskunde 2 1
Techniek 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 1 2
Geschiedenis 1 2
Mens en samenleving 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Beeld 2
Muziek 1 1*
* CLIL-traject mogelijk

Talentmodule Latijn

Een richting voor jou?

Een leerling die voor Latijn kiest, is niet één hokje te stoppen: je houdt van taal, wetenschappen, wiskunde én geschiedenis. Als beginner in de Latijnse taal ben je niet bang van een uitdaging. De Latijnse taal kan je namelijk vergelijken met een puzzel of een ingewikkelde knoop die je beetje bij beetje ontwart. Geduld en doorzettingsvermogen komen zéker ook van pas. Je houdt van verhalen en je leest graag? Ideaal! We heten je welkom in een spannende wereld vol wraaklustige goden en godinnen, stoere helden, dappere heldinnen en mythische wezens.terug naar studieaanbod

Jouw toekomst!

In de 2de graad kan je alle richtingen uit. Voel je je thuis in Latijn, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad in de studierichting Latijn. Je kan ook één van de andere richtingen kiezen die we aanbieden.

In de derde graad kan je onder andere kiezen voor Latijn-wetenschappen-wiskunde, een combinatie van Latijn én stevige wiskunde én wetenschappen als excellente voorbereiding op universitaire studies zoals geneeskunde.

Bekijk ons volledige studieaanbod.