Talentmodule STEM

Talent voor wiskunde en wetenschappen? Altijd op zoek naar het ‘hoe’ en ‘waarom‘? Dan is onze talentmodule STEM je op het lijf geschreven!

Iets voor jou?

Ben je geboeid door de wondere wereld van wiskunde en wetenschap? Keek je altijd uit naar de lesthema’s wetenschap en techniek in wereld-oriëntatie? Stel je vaak vragen als: ‘Hoe kan dit, en waarom?’. Wil je graag veel onderzoeken? Dan is de talentmodule STEM geknipt voor jou! STEM staat voor wetenschappen (Science), ICT (Technology), techniek (Engineering) en wiskunde (Mathematics). Je krijgt 4 uur extra STEM-vakken, geïntegreerd in STEM-projecten.

Op het programma

Je verzamelt gegevens, analyseert en observeert, denkt na, overlegt in team en stuurt je experiment bij. Je maakt een escape room met je klas en daagt een andere klas uit om te ontsnappen. JE leert vectortekenen op je laptop om ontwerpen te maken voor de lasercutter. Je bouwt toren en bruggen van papier om de stabiliteit ervan te testen. Je leert robots programmeren met Lego Mindstorms en nog veel meer.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad STEM kan je alle kanten uit. Voel je je thuis in STEM, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor de studierichting Natuurwetenschappen met sport of STEM. Alle andere richtingen zijn ook nog mogelijk, behalve richtingen met Latijn. 

In de 3de graad kan je kiezen voor een studierichting met een stevig pakket wetenschappen of STEM zoals Informatica- en communicatiewetenschappen of Wetenschappen-wiskunde als excellente voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit.

Misschien ook iets voor jou?