Talentmodule STEM

Talent voor wiskunde en wetenschappen? Altijd op zoek naar het ‘hoe’ en ‘waarom‘? Dan is onze talentmodule STEM je op het lijf geschreven!

Iets voor jou?

Ben je geboeid door de wondere wereld van wiskunde en wetenschap? Keek je altijd uit naar de lesthema’s wetenschap en techniek in wereld-oriëntatie? Stel je vaak vragen als: ‘Hoe kan dit, en waarom?’. Wil je graag veel onderzoeken? Dan is de talentmodule STEM geknipt voor jou! STEM staat voor wetenschappen (Science), ICT (Technology), techniek (Engineering) en wiskunde (Mathematics). Je krijgt 4 uur extra STEM-vakken, geïntegreerd in STEM-projecten. Ze omvatten zowel toegepaste wiskunde als toegepaste informatica, techniek, programmeren en wetenschappen.

Op het programma

Je verzamelt gegevens, analyseert en observeert, denkt na, overlegt in team en stuurt je experiment bij. Je ontwerpt een schaakbord, waarbij je inzicht leert verwerven in het logisch denken en redeneren via schaakspelen. Je maakt een escape room met je klas en daagt een andere klas uit om te ontsnappen. Je onderzoekt bodemdiertjes en andere fauna en flora uit ons bos onder de microscoop. Je doet koolstofdioxidemetingen in de lokalen die je aan de hand van statistieken gaat analyseren en interpreteren. Je leert robots programmeren met Lego Mindstorms en nog veel meer. 

Jouw toekomst

Na de 1ste graad STEM kan je alle kanten uit. Voel je je thuis in STEM, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor de studierichting Natuurwetenschappen met sport of STEM. Alle andere richtingen zijn ook nog mogelijk, behalve richtingen met Latijn. 

In de 3de graad kan je kiezen voor een studierichting met een stevig pakket wetenschappen of STEM zoals Informatica- en communicatiewetenschappen of Wetenschappen-wiskunde als excellente voorbereiding op hoger onderwijs en universiteit.

Misschien ook iets voor jou?