Talentmodule Economie

Heb je zin om een evenement te organiseren of om te ondernemen?
Dan is onze talentmodule Economie iets voor jou!

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in hoe bedrijven winst kunnen maken? Wil je weten hoe de prijs van jouw zakje chips of game bepaald wordt? Wil je zelf proberen een product te verkopen of een evenement te organiseren?
Dan is onze talentmodule economie jou op het lijf geschreven!

Op het programma

In het 1ste jaar krijg je 4 uur economie waarin je kritisch leert kijken naar de rol van bedrijven, de overheid en de gewone mens in onze samenleving. Bovendien leer je meer over het aspect geld, maar ook over duurzaamheid en mensvriendelijkheid.

Kruip in de huid van een verkoper, een klant of de overheid en leer hoe deze een rol spelen in onze maatschappij. Je doet dit theoretisch, maar ook praktisch door een evenement te organiseren of een product te verkopen. Er is ook veel te leren over communcatie met aandacht voor technologie en digitalisering.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad kan je nog alle richtingen uit. Voel je je thuis in economie, dan kan je jouw keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor de studierichting Economische wetenschappen. Alle andere studierichtingen zijn ook nog mogelijk, behalve Latijn.

In de 3de graad kan je kiezen voor de studierichtingen Economie-wiskunde, Economie-moderne talen of Bedrijfsondersteunende informaticawetenschappen. Deze richtingen zijn een excellente voorbereiding op hogeschool of universiteit.

Misschien ook iets voor jou?