Talentmodule Taal en media

Dol op Frans, Nederlands en Engels? Spreek je vloeiend de taal van de (sociale) media? Dan voel je zeker thuis in onze talentmodule Taal en media!

Iets voor jou?

Heb je feeling voor talen en ben je erg creatief met taal? Hou je van toneel, film, lezen, cultuur en actualiteit? Wil je je graag verdiepen in nieuwe media, ook sociale media? Kriebelt het als we je vertellen dat je zelf met filmpjes, laptops, Pinterest, Writereader, Instagram en allerlei andere apps aan de slag mag gaan? Dan is onze talentmodule Taal en media echt iets voor jou.

Op het programma

Je krijgt allerlei uitdagende projecten voorgeschoteld in de verschillende taalvakken: je speelt toneel, blogt of mailt in het Nederlands, Frans of Engels. Je maakt een website over onze school in het Engels en blogt over je ‘tiny happy things’. In het Frans mag je je dan weer uitleven op een instagrampagina. Je kijkt Franse film en speelt je favoriete scène na. In het project Nederlands maak je een eigen prentenboek met writereader en leest het voor aan kleutertjes.

Jouw toekomst

Na de 1ste graad Taal en media kan je nog alle kanten uit. Voel je je thuis in Taal en media, dan kan je je keuze verder zetten in de 2de graad. Je kan dan kiezen voor de studierichting Moderne talen. Alle andere studierichtingen zijn ook nog mogelijk, behalve Latijn.

In de 3de graad kan je kiezen voor een studierichtingen met de component talen zoals Moderne talen, Economie-Moderne talen of Moderne talen-wetenschappen.
Deze richtingen zijn een excellente voorbereiding op hogeschool en universiteit.

Misschien ook iets voor jou?